Smittevernveileder for Den norske kirke


Smittevernveileder for Den norske kirke

Avstand – minst 1 meter

Personer som ikke bor sammen skal holde minst 1 meter avstand målt fra skulder til skulder i alle retninger uavhengig av koronasertifikat eller vaksinasjon

Merk:

  • På arrangementer gjelder avstandsregelen alle som ikke bor sammen uavhengig av koronasertifikat og vaksinestatus. Det er unntak fra dette for personer i samme følge på store arrangementer som krever gyldig koronasertifikat for samtlige deltakere.
  • Antallet til stede skal tilpasses at krav til avstand kan overholdes.
  • Kravet gjelder også ved inn- og utgang og ved toalettbesøk o.l. Bruk av ekstra inn- og utganger bør tilpasses dette.
  • FHI anbefaler 2 meters avstand ved innendørs allsang i kommuner med forhøyet smittetrykk. Munnbind er ikke et alternativ til dette. Kommuner med forhøyet smittenivå er kommuner med strengere lokale forskrifter eller som er omfattet av tiltaksnivå A, B eller C.

Begravelser

Begravelser vil fortsatt kunne gjennomføres på en verdig måte. Vi forholder oss til restriksjoner gitt av myndighetene.

Begrenset antall deltakere 
Det er naturlig for mange å delta i en begravelse. Det er strengt nødvendig å begrense deltakelse til kun de nærmeste. Vi følger råd fra sentrale myndigheter ang. antall deltakere på arrangementer. 
Du kan vise medfølelse og respekt uten å være tilstede i begravelsen, for eksempel ved å ringe eller sende en sms. 

 

Avstå fra fysisk kontakt 
I en begravelse har det til nå vært naturlig å håndhilse og gi en klem, nå må vi dessverre finne andre måter å vise omtanke og respekt.  Et smil, et vennlig blikk og noen gode ord kan være gode alternativer. 

 

Holde avstand  
Se merking i kirkene. Hold også avstand utendørs. 

 

Respektere avvisning 
Ettersom det er satt begrensninger på antall deltakere, vil du kunne oppleve å bli avvist i døren dersom det aktuelle antallet er nådd. Vi ber om forståelse for dette. 

 

 

Vi vil være tilgjengelig på tlf 75604510.

 

Tilbake